Accreditatie

Infralab

Wat is accreditatie?

Zowel nationaal als internationaal hebben afnemers behoefte aan zekerheid over de kwaliteit van geleverde goederen en diensten. Immers, de verscheidenheid is tegenwoordig groot. Daarom kan een leverancier zijn product of dienst objectief laten beoordelen of testen door een laboratorium, certificatie- of inspectie-instelling. Dit is mogelijk op ieder denkbaar werkgebied, zoals bouw, energie, voeding, milieu, drinkwater, gezondheid, transport en zo verder.

Ilac-MRA

Goed resultaat? Conformiteit-verklaring!

Bij een goed resultaat verstrekt de beoordelende organisatie een conformiteitsverklaring van het product of de dienst. Meestal bestaat die verklaring uit een certificaat of een rapport. Daarom heet een beoordelende instelling een conformiteit verklarende instelling. Het is belangrijk dat deze instelling competent is.Alleen dan is de conformiteitsverklaring bruikbaar en betrouwbaar.

Belac-rood

Controle op de conformiteit-verklarende instelling.

Een accreditatie-instelling beoordeelt zowel het managementsysteem als de technische competentie van de conformiteit verklarende instelling.
Daarnaast houdt de accreditatie-instelling toezicht om de onpartijdigheid en deskundigheid van de conformiteit verklarende instelling te garanderen.

Voor meer informatie over accreditatie zie website Belac www.belac.be

Accreditatiecertificaat

Klik op afbeelding om PDF te openen

Klik op afbeelding om PDF te openen